În mediul rural: 70% dintre părinți nu vor să-și vaccineze copiii împotriva Covid-19

Majoritatea părinților din mediul rural sunt în continuare în dezacord cu vaccinarea copiilor împotriva COVID-19.

Potrivit unui sondaj realizat de World Vision, 70% dintre părinți nu și-au vaccinat copiii mai mari de 12 ani și 20% au spus că încă se mai gândesc. Doar 10% au răspuns că și-au imunizat copiii, informează Realitatea.

Cifrele sunt asemănătoare când vine vorba de grupa de vârstă 5-11 ani.

Potrivit sondajului, deşi 59% dintre părinţi şi 65% dintre profesori cred că şcolile nu ar trebui închise în valul cinci al pandemiei, intenţia de vaccinare împotriva COVID-19 în mediul rural rămâne în continuare mică. Astfel, 70% dintre părinţi nu şi-au imunizat copiii mai mari de 12 ani, 20% se mai gândesc şi doar 10% răspund că au copiii imunizaţi.

Legat de intenţia de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani atunci când acest lucru ar fi posibil, 70% nu ar face acest lucru, 20% se mai gândesc şi doar 10% i-ar lăsa să se imunizeze.

Un procent de 70% dintre profesori au menţionat că sunt vaccinaţi. Întrebaţi dacă s-ar imuniza în cazul în care menţinerea şcolilor deschise ar depinde de rata de vaccinare a profesorilor, 23% au răspuns afirmativ.

În curând, România va primi doze de vaccin Pfizer pentru imunizarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, potrivit anunțului autorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...