In memoriam Ion Caramitru: Documentarul „1989. Jurnalul unei Revoluţii”, prezentat la EVA FilmMakers Fest

Documentarul „1989. Jurnalul unei Revoluţii” va fi prezentat joi seară în cadrul primului festival de film dedicat exclusiv femeilor regizor, EVA FilmMakers Fest, aflat în desfăşurare la Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, filmul, regizat de Carmen Lidia Vidu, va fi proiectat în memoria actorului Ion Caramitru, care a încetat din viaţă în urmă cu câteva zile.
„Vestea încetării din viaţă a actorului Ion Caramitru, venită chiar în timpul celei de-a doua zile a festivalului Eva FilmMakers Fest a întristat, cum este şi firesc, întreaga lume artistică, dar şi pe toţi cei care i-au cunoscut, apreciat şi îndrăgit munca. (…) Organizatorii Eva FilmMakers Fest vor coborî drapelul în bernă, iar înainte de difuzarea filmului vor ţine un moment de reculegere alături de spectatori. După vizionare, publicul va putea rămâne la o discuţie liberă cu regizoarea pe tema abordată în documentar” , se arată într-un comunicat de presă, postat joi pe pagina de Facebook a Teatrului „Andrei Mureşanu”.

Filmul, realizat în decembrie 2020, va fi difuzat la Cinematograful Arta începând cu ora 19,00.

„1989. Jurnalul unei Revoluţii” este un film documentar pornit de la ideea că teatrul are, între altele, şi datoria morală de a ridica întrebări şi de a antrena la dialog. Pelicula este o combinaţie reuşită de elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping şi filmare aeriană, care îşi propune să fie un vehicul de comunicare, o invitaţie la dialog. Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale şi Florentina Ţilea, proiectul propune interviuri despre Securitate, Procesul Ceauşeştilor, Revoluţie, Terorişti realizate cu Germina Nagâţ, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea”, se mai arată în comunicat.

În programul de joi al festivalului sunt incluse şi alte pelicule semnate de regizoarea Carmen Lidia Vidu, precum „Arad My Virtual Diary” (2015), „Constanţa. A Dancing City” (2016), „Romanian Diary. Muslim Diary” (2017) şi „O scurtă istorie Astra Film” (2013), orele de difuzare fiind publicate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Festivalul a început pe 4 septembrie şi se va încheia vineri, cu un concert de muzică de film susţinut de Orchestra de Cameră Ciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...