În premieră, Ucraina recunoaște pierderile suferite de armată în războiul cu Rusia. Cât au reușit să înlocuiască

Publicat: 18 iun. 2022, 12:01, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
În premieră, Ucraina recunoaște pierderile suferite de armată în războiul cu Rusia. Cât au reușit să înlocuiască

Armata ucraineană a pierdut între 30 și 50 la sută din echipamentul militar, de la începutul conflictului cu Rusia, a recunoscut Volodimir Karpenko, comandantul logistic al Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Karpenko a făcut declarația corespunzătoare într-un interviu acordat Apărării Naționale, citat de agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

„Până în prezent, avem aproximativ 30-40, uneori până la 50 la sută pierdere a echipamentului ca urmare a ostilităților active, deci am pierdut aproximativ 50 la sută”, a spus el.

Potrivit lui Karpenko, de la începutul invaziei, Forțele Armate au rămas fără aproximativ 1.300 de vehicule de luptă pentru infanterie, 400 de tancuri și 700 de sisteme de artilerie.

El a subliniat că acest lucru înseamnă faptul că nevoia actuală a armatei, pentru artilerie, este de 700 de unități. În același timp, până în prezent, Forțele Armate ale Ucrainei au primit doar 100 de unități de sisteme de artilerie, ca parte a asistenței militare.

La începutul lunii iunie, ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, a declarat că, din cauza intensității ridicate a luptelor și a utilizării în masă a artileriei de către ruși, forțele armate ale Ucrainei pierd zilnic până la 100 de persoane ucise și aproximativ 500 de răniți.

În același timp, ministrul nu a menționat nicio cifră totală a morților și răniților de cadrul forțele ucrainene.

Potrivit Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, la 17 iunie, pierderile trupelor ruse au depășit 33.000 de morți. În plus, rușii ar fi pierdut peste 6.000 de unități de echipamente terestre, maritime și aeriene.