În România: Unul dintre cele mai așteptate EVENIMENTE din acest an

Publicat: 23 aug. 2020, 16:00, de Roxana Roseti, în Cultură , ? cititori
În România: Unul dintre cele mai așteptate EVENIMENTE din acest an

Evenimentul “Noaptea Muzeelor”, inițiat Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, va avea loc în data de 14 noiembrie, după cum anunță Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

Aceasta după consultările avute cu instituțiile de cultură, multe dintre ele răspunzând pozitiv propunerii de a organiza acest eveniment cu respectarea măsurilor anti COVID-19. „Ţinem Noaptea Muzeelor! Mai multe muzee din ţară au dat curs propunerii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România de a organiza Noaptea Muzeelor 2020 în data de 14 noiembrie, una stabilită de către organizatorul european al evenimentului”, informează Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

Va trebui să respecte măsurile anti COVID-19

Organizaţiile culturale care doresc să participe, alături de muzee, cu evenimente special gândite pentru acest moment, sunt rugate să solicite fişa de înscriere printr-un email expediat la adresa: [email protected] muzeu sau organizaţie culturală va trebui să respecte măsurile anti COVID-19 impuse de către ministerele Culturii şi Sănătăţii, care vor fi publicate pe website-ul www.noapteamuzeelor.org, în a doua parte a lunii octombrie.

Orice modificare în calendarul evenimentului sau decizie de amânare a ediţiei din acest an va fi anunţată public pe canalele oficiale de comunicare.