În Serbia: Aleksandar Vučić, un președinte care ține ferm frâiele puterii

În Serbia, ”populistul pro-rus Vučić a fost reales președinte”, titrează cotidianul spaniol ABC, constatând că ”este primul președinte al acestei țări care a câștigat din primul tur două alegeri la rând”.

Vučić s-a prezentat duminică în fața alegătorilor ca susținător al integrării Serbiei în UE, dar în același timp apărându-și decizia de a nu aplica sancțiunile europene împotriva regimului lui Putin pentru invadarea Ucrainei, ceea ce reprezintă o abatere clară de la pozițiile Uniunii”, mai remarcă ABC.

Aleksandar Vučić, un președinte care ține ferm frâiele puterii”, conchide și Le Vif, remarcând acuzațiile care i se aduc cu privire la tendințele autoritare pe care le manifestă în țară, dar și jocul abil în a menține alianțe atât cu Estul, cât și cu Vestul.

Deși Serbia este candidată la aderarea în Uniunea Europeană, Vučić menține legături strânse cu „fratele mai mare” rus și este interesat totodată să atragă investiții chineze, mai notează Le Vif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...