În timp ce oamenii visează la Marte: Locul în care a reapărut holera

Autoritățile haitiene au confirmat un caz de holeră și analizează mai multe cazuri suspecte, a anunțat duminică Ministerul Sănătății din această țară. 

Totul se întâmplă la doi ani după ce țara a ieșit dintr-un focar masiv de holeră care a fost pus pe seama unei forțe de menținere a păcii a ONU trimise în țara din Caraibe, potrivit Reuters.

O nouă epidemie de holeră ar fi devastatoare pentru Haiti, unde activitatea economică s-a oprit din cauza unei blocade care a împiedicat distribuirea de combustibili impuse de bandele armate, ceea ce a dus la lipsuri critice care au determinat închiderea mai multor afaceri și spitale.
Unii dintre analiști comentează că este incredibil faptul ca în prezent, când omenirea visează la cucerirea planetei Marte, această boală să nu fie eradicată.

A produs opt pandemii

Holera este o boală diareică provocată de bacteria Vibrio cholerae, transmisă la oameni prin ingestia apei sau a hranei contaminate. În cele mai severe forme ale sale, boală se numără printre infecțiile cu cea mai rapidă instalare a decesului (o persoană sănătoasă poate deveni hipotensiva după doar o ora de la apariția simptomelor și poate muri în 2-3 ore fără administrarea tratamentului).
Holera a produs 8 pandemii de-a lungul istoriei, izbucnind în anul 1817, în Calcutta, India. Zece ani mai târziu, holeră devenea cea mai periculoasă boală a secolului, care continuă să facă sute de victime și în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...