Înainte de alegeri: Întrebări pentru președintele Trump

Cu mai puţin de 50 de zile înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, sondajele de opinie arată că Donald Trump este ceva mai slab cotat decât Joe Biden în câteva state importante, care pot decide rezultatul la nivel naţional.

Alegătorii din Philadelphia au avut ocazia rară de a-i pune întrebări dificile preşedintelui Donald Trump, la un eveniment de campanie electorală organizat de reţeaua de televiziune ABC, potrivit dpa. Trump s-a confruntat cu votanţi încă indecişi, care au ridicat probleme cum ar fi brutalitatea poliţiei împotriva cetăţenilor de culoare, decizia de a minimiza gravitatea epidemiei de coronavirus şi sprijinul neconvingător pentru portul măştilor.

“Mere putrede” sau “probleme”

Referitor la binecunoscutul slogan al lui Trump – “’Make America Great Again”, un bărbat de culoare l-a întrebat pe preşedinte: “Când a fost America măreaţă pentru afro-americanii din ghetoul Americii?”. Replica lui Trump a fost: “Avem un sprijin afro-american formidabil”. El s-a referit la “sondaje” neprecizate şi a menţionat statistici privind locurile de muncă dinaintea pandemiei, susţinând că situaţia din mandatul său înaintea apariţiei coronavirusului a fost cel mai bun moment din istoria afro-americanilor din această ţară.

Întrebat despre persoanele de culoare ucişi de poliţie, preşedintele a dat vina pe o mică parte din agenţi, care sunt “mere putrede” sau “problem” şi a susţinut despre forţele de ordine că trebuie să li se dea puteri. Un alt alegător a vrut să afle de ce este Trump indiferent faţă de portul măştilor, despre care specialiştii în domeniul sănătăţii afirmă că sunt necesare pentru a opri răspândirea coronavirusului. “Mulţi nu vor să poarte măşti”, a răspuns preşedintele, adăugând că există oameni care cred că măştile nu sunt bune.

 “Nu vom avea niciodată un rezultat electoral pe 3 noiembrie”, a declarat de curând președintele SUA, în timpul unui discurs. “Nu cred că vom putea şti cum se încheie alegerile săptămâni, luni, poate niciodată”, a mai susţinut Trump. “Nu suntem pregătiţi pentru 51 de milioane de buletine de vot. Acest lucru va fi extrem de umilitor pentru ţara noastră”, a adăugat preşedintele american. Preşedintele SUA ridică o problemă logistică, în cazul în care numărul buletinelor de vot trimise prin poştă va exploda. “Aşa cum este de aşteptat, într-o ţară are are deja un istoric în privinţa rezultatelor controversate”, notează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...