Încă o problemă a Termonergetica la furnizarea de căldură și apă caldă. Sunt afectate câteva sute de blocuri din Sectoarele 2, 3, 4 și 5

Noi probleme cu furnizarea apei calde și căldurii pentru câteva sute de blocuri din Sectoarele 2 și 3 și câteva zeci din Sectoarele 4 și 5. Motivarea Termoenergetica e legată de „parametrii insuficienți pentru furnizarea agentului termic”. Termenul de refacere e azi la prânz, dar e doar o estimare și niciodată nu e sigur cu Termoenergetica.

Lista zonelor și blocurilor afectate o găsiți aici.

Noua avarie vine după ce aproape toată săptămâna trecută peste 1.000 de blocuri din Sectoarele 2 și 3 și câteva zeci din Sectoarele 4, 5 și 6 u fost lipsite de căldură și apă caldă.

Nu e exclus ca furnizarea deficitară să fie o continuare a celei de săptămâna trecută, când o avarie a afectat CET Sud.

Rețeaua de apă caldă a Bucureștiului e o megastructură alcătuită din: 954 km de conducte groase (magistrale), 1.027 de puncte termice și 2.963 de km de conducte mai subțiri. Din cauza vechimii rețelei și a unei întrețineri deficitare, Bucureștiul a fost aproape continuu afectat de furnizarea deficitară a agentului termic. Mai mult, administrația încearcă să țină utilizatorii captivi prin impunerea a tot felul de piedici în calea celor care încearcă să-și monteze, de exemplu, centrale termice de apartament.

La o altă defecțiune, din ianuarie 2021, primarul general Nicușor Dan spunea că „a fost o decizie strategică furnizarea sub parametri a agentului termic, pentru că exista riscul ca rețeaua de termoficare să crape”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...