Încă o țară suspendă zborurile cu Regatul Unit al Marii Britanii

Mai multe țări au suspendat zborurile și legăturile cu Regatul Unit al Marii Britanii după ce în această țară a apărut o nouă tulpină de coronavirus. Și în Canada au fost luate recent astfel de decizii.

În Canada s-a decis ca pentru 72 de ore să fie suspendate toate zborurile cu Regatul Unit, a anunţat Ottawa, duminică seară, conform AFP.

„Ţinând cont de numărul ridicat de cazuri înregistrate cu o tulpină nouă de Covid-19 în anumite regiuni din Marea Britanie, am decis să suspendăm intrarea în Canada a tuturor zborurilor de pasageri comerciali şi privaţi dinspre Marea Britanie şi timp de 72 de ore, începând de la miezul nopţii (5.00 GMT, luni)”, a indicat Agenţia de sănătate publică din Canada într-un comunicat.

Conform datelor preliminare, „tulpina detectată în Marea Britanie ar putea fi mai infecţioasă”. Agenţia de sănătate publică din Canada estimează că „nimic nu dovedeşte până acum că mutaţiile influenţează gravitatea simptomelor, reacţia imunitară sau eficienţa vaccinurilor”.

Suspendarea zborurilor vine ca urmare a reuniunii de duminică a mai multor membri ai cabinetului premierului Justin Trudeau.

Până în prezent în Canada erai obligat să stai în carantină pentru 14 zile dacă veneai din Regatul Unit al Marii Britanii.

În Franţa, Belgia, Olanda, România, Italia, Germania sau Irlanda s-a decis ca zborurile cu Reagtul Unit să fie suspendate.  Şi Argentina şi Chile au anunţat duminică suspendarea zborurilor dinspre Regatul Unit.            

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...