Încă șase comune din Ilfov intră în carantină

Raed Arafat, șefu ISGU, a semnat ordinul de intrare în carantină a încă șase localități din jurul Bucureștiului. Astfel, începând cu seara aceasta Otopeni, Popești-Leordeni, Corbeanca, Dobroești, Mogoșoaia și Corbeanca se vor închide.

Până acum, Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru sunt comunele din județul Ilfov deja aflate în carantină. Cum tot mai multe localități din Ilfov se izolează pentru a stopa răspândirea coronavirusului, Bucureștiul se va afla în curând într-un cerc închis de carantină.

Totuși, autoritățile au anunțat că nu vor fi verificate autoturismele care intră în Capitală prin DN1, care face legătura inclusiv cu aeroportul Henry Coandă din Otopeni, ci doar pe străzile adiacente.

În fiecare dintre localitățile anunțate rata incidenței la mia de locuitori de peste 9. La nivel de județului Ilfov, indicele este de 7,89.

De indicele 9 sunt aproape alte șase localități, potrivit cifrelor comunicate vineri de autorități: Buftea – 8.75, Buftea – 8.75, Cornetu – 8.31, 1 Decembrie – 8.75, Domnești – 8.47, Snagov 8.28 și Voluntari – 8.43.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu , Medgidia , Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța. Carantina pentru localitățile din Județul Ilfov intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 22:00. Carantina pentru localitățile din Județul Constanța intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 20:00.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole