Încă un pas pentru o nouă sală polivalentă, de 5.000 de locuri

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o nouă sală polivalentă și a publicat marți, în Monitorul Oficial, o hotărâre în acest sens.

Conform documentului oficial, este vorba de obiectivul de investiții „Sală sport polivalentă 5.000 locuri” în municipiul Constanța, județul Constanța, realizat prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” — S.A.

Finanțarea obiectivului se va face de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale municipiul Constanța, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

În prezent România are o singură sală polivalentă funcțională, la Cluj – Napoca, și o alta în execuție, la Oradea (foto). Aceasta din urmă va avea 5.265 de locuri şi va costa aproximativ 27,5 milioane de euro. Când va fi gata, în ea se vor putea disputa meciuri din tenis, handbal, baschet, volei etc, dar şi evenimente internaţionale, congrese, concerte, expoziţii şi târguri.

Piteşti, Constanţa, Turda şi Tulcea sunt celelalte oraşe în care Compania Națională de Investiții ridică săli polivalente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...