Incendiu la secția ATI a Spitalului de boli infecțioase din Constanța/ Oficial: Șapte persoane și-au pierdut viața

Update 5: Lucian Bode: „Șapte persoane și-au pierdut viața, nu nouă.”

Update 4: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a confirmat faptul că au decedat nouă persoane în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

„Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Misiunea este în dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, a anunțat IGSU.

Raed Arafat, în drum spre Constanța

Update 3: Premierul Florin Cîțu l-a trimis pe secretarul de stat, Raed Arafat, la Constanța. La nivelul MAI a fost activată celula de criză.

Update 2: Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Constanța a confirmat faptul că în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au murit oameni, însă momentan nu se știe numărul acestora. Potrivit surselor Puterea.ro, în urma incendiului și-ar fi pierdut viața, până acum, nouă persoane.

Un oficial din cadrul Ministerului Sănătății a confirmat faptul că au murit oameni.

„Confirmam că sunt persoane decedate. Numărul acestora va fi comunicat în conferința de presă”– MS.

Update 1- De la ISU CĂLĂRAȘI se trimit în sprijin șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIȚA se deplasează o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

incendiu constanța

Știre inițială

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de boli infecțioase din Constanța. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care transmite că incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

La fața locului se acționează pentru evacuarea pacienților. Misiunea este în dinamică.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole