Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. 41 de pacienți au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la Spitalul de Psihiatrie Gătaia din judeţul Timiș, iar 41 de pacienți au fost evacuați.

Incendiul care a izbucnit în această dimineață se pare că a fost provocat de către un pacient aflat în sevraj, internat pentru dezalcolizare. Pacientul era internat într-un salon, la parter, într-o cameră cu gratii la geam. A spart geamul, a cerut o brichetă unui alt pacient care se afla în curtea spitalului și a dat foc saltelei din salonul în care era internat.

În urma anunţării incendiului, a fost activat Planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Timiş, la faţa locului fiind trimise mai multe autospeciale stingere şi de transport victime, un spital mobil, precum şi şapte echipaje SMURD.

Potrivit Inspectoratului de Urgențe Timiş, la sosirea echipelor de pompieri incendiul nu se manifesta cu flacără deschisă, fiind observate doar degajări de fum. Din incinta pavilionului afectat au fost evacuate 41 de persoane, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit ISU Timiș, nu au fost raportate victime în urma incendiului.

Cele mai multe spitale nu au aviz de securitate la incendiu

Între 14 noiembrie 2020 – 11 noiembrie 2021, s-au înregistrat 11 incendii în spitale care tratează pacienți Covid, începând cu drama de la Piatra Neamț,  unde au murit zece pacienți și terminând cu cel mai recent de la Spitalul suport covid din Ploiești, unde 2 pacienți au fost carbonizați.

Cele mai expuse acestor drame sunt spitalele care tratează pacienți Covid care au nevoie de terapie cu oxigen. Specialiștii cărora le-am cerut opiniile legate de temerile lor și de riscul care persistă în plin val patru au opinii asemănătoare: clădiri vechi, instalații electrice depășite, personal medical extenuat. Pe acest fond, de medicină în condiții de război, cu majoritatea spitalelor care funcționează fără avize, oricând se poate declanșa un incendiu.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole