Incendiu pe Autostrada A1. Un microbuz cu 9 persoane a luat foc în mers

Publicat: 09 iun. 2024, 21:19, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Incendiu pe Autostrada A1. Un microbuz cu 9 persoane a luat foc în mers
sursa: google

Un microbuz plin cu pasageri a ars pe Autostrada A1. Mai exact, 9 persoane se aflau în autobuzul care a luat foc în mers și care mai tracta un alt autoturism. Din primele informații, toţi cei aflați în interior s-au autoevacuat la timp şi niciunul dintre ei nu a fost rănit.

Incendiu pe autostradă, microbuz ars

Duminică, un microbuz care transporta șoferul și opt pasageri a luat foc pe Autostrada A1 în județul Sibiu. Toate persoanele aflate în vehicul au reușit să se evacueze în siguranță. Potrivit sursei citate, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că microbuzul destinat transportului de persoane era complet cuprins de flăcări.

”Pompierii militari sibieni au intervenit de urgenţă pe A1 km 276 sensul de mers Sebeş – Sibiu pentru stingerea unui incendiu de autovehicul. La faţa locului s-au mobilizat două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD”, a transmis, duminică, ISU Sibiu.

Microbuzul tracta o platformă pe care se afla un autoturism, însă platforma a fost decuplată la timp și nu a fost afectată de incendiu. Salvatorii au ajuns la fața locului rapid și, din primele informații, transmit că nimeni nu a fost rănit, pentru că toți pasagerii și șoferul au reușit să se autoevacueze.

Reprezentanții ISU au informat că nimeni nu a necesitat îngrijiri medicale. Echipajele de salvare au intervenit pentru a localiza și stinge incendiul, care a fost provocat de un scurtcircuit la compartimentul motor, distrugând complet microbuzul.

Autovehiculul a ars complet și, din primele investigații, cauza ar fi fost un scurtcircuit la motor, care a dus la incendiul puternic. Poliția a deschis o anchetă pentru a identifica mai multe detalii.

„În microbuz se aflau opt pasageri şi şoferul, care s-au autoevacuat, neavând nevoie de îngrijiri medicale. S-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului care a fost cauzat de un scurtcircuit de la compartimentul motor şi a afectat în totalitate microbuzul”, au mai precizat pompierii.