Incendiul de la Piatra Neamț: Procurorii au început audierile

Procurorii care anchetează incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț au stabilit locul din care a izbucnit focul și au început audierile în acest dosar.

Parchetul General a anunţat că au fost finalizate patru dintre necropsiile pacienţilor decedaţi şi a fost stabilit locul din salon de unde s-a declanşat incendiul.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, autopsiile realizate în cazul a patru dintre cei zece pacienți morți în incendiul de la Piatra Neamț, confirmă faptul că aceștia erau tratați pentru COVID.

De asemenea, până la această oră a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării. Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie.

Parchetul General anunță că au fost stabilite persoanele care vor fi audiate şi au început audierile.

Echipa de procurori de la Parchetul General este condusă de procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Marius Iacob a declarat că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.

„Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetare la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus Iacob, potrivit Agerpres.

Sâmbătă seara procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...