Vineri începe etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Unde și cum vă puteți programa

Vineri începe ce-a de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România. Cei care se încadrează în etapa a II-a de vaccin se pot înscrie online pe o platformă.

Platforma online va fi disponibilă de vineri, de la ora 15.00. Etapa a II-a de vaccinare se adreseaza persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, perosanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale.

Site-ul pe care se fac înscrierile: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Înscierile se pot face și prin medicul de familie, prin aparținători, dar și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

„Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea face programarea pentru etapa a doua. Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalitate este prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători care pot înscrie până la maximum 10 persoane.

Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.

La nivelul întregii țări ar trebui să existe 1.750 de centre de vaccinare. Din data de 15 ianuarie, cel puțin jumătate dintre acestea ar trebui să fie operaționalizate. De asemenea, la nivelul țării există 43 de caravane mobile care se pot deplasa pentru vaccinare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...