Închisori subterane rusești, găsite în satele ucrainene recuperate

Trupele ucrainene din zonele nou eliberate din regiunea Harkov au descoperit celule de închisoare rusești ascunse în subteran. O astfel de descoperire a fost găsită în satul Șevcenkov, transmite Euronews.

Celulele sunt descrise drept „reci și întunecate” – iar armata ucraineană continuă să descopere asemenea celule. Membrii parchetului ucrainean derulează anchete în căutarea dramelor din aceste închisori.

„Am găsit dovezi care confirmă că au avut loc torturi. Aici au fost torturați civili, precum și dezertori ruși”, spune Roman Oleksandrovici, procuror ucrainean.

„De ce au fost acuzați?” întreabă reporterul. „Nu au vrut să colaboreze cu Federația Rusă”, răspunde Oleksandrovici.

Nu se știe cu precizie nici numărul și nici soarta celor închiși în aceste subsoluri. Dar unii localnici spun că nimeni nu i-a mai văzut.

După zece zile de la descoperirea a sute de morminte într-o pădure din Izium, armata ucraineană a mai găsit o groapă comună cu peste 100 de morți într-un oraș de la granița cu Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...