Incident armat în Washington. Focuri de armă trase către mașina unei ambasade

Focuri de armă în capitala Statelor Unite. Azerbaidjanul acuză că a fost deschis focul asupra unui automobil de serviciu al ambasadei sale din Washington. 

Autorităţile de la Baku au susţinut că există „un model sistematic de atacuri împotriva misiunilor diplomatice ale Azerbaidjanului din partea membrilor radicali ai comunităţilor armene din alte ţări, inclusiv atacuri şi acte de vandalism comise împotriva ambasadelor noastre la Washington, Paris, Beirut şi în alte oraşe”.

Azerbaidjanul a acuzat miercuri că a fost deschis focul asupra unui automobil de serviciu al ambasadei sale din Washington, iar din acest motiv guvernul de la Baku l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA în această ţară pentru a-i transmite îngrijorarea autorităţilor azere din cauza acestui incident, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„În noaptea de 10 spre 11 octombrie a fost deschis focul asupra unui automobil de serviciu al Ambasadei Republicii Azerbaidjan la Washington”, a informat Ministerul de Externe azer.

Misiunea diplomatică azeră a informat agenţiile americane relevante cu privire la incident şi au fost predate imagini înregistrate de camera de supraveghere.

Baku a menţionat totodată că, miercuri, însărcinatul cu afaceri al SUA în Azerbaidjan a fost invitat la sediul MAE, unde „i-au fost comunicate gravele preocupări şi nemulţumirea faţă de această situaţie” din partea Azerbaidjanului.

Totodată, însărcinatului cu afaceri al SUA „i-a fost prezentată solicitarea de a garanta securitatea misiunii diplomatice a Azerbaidjanului”, a mai informat Ministerul de Externe azer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...