Incident grav în Marea Neagră: O navă comercială s-a scufundat, trei membri ai echipajului sunt dați dispăruți

Publicat: 18 mai 2024, 12:17, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Incident grav în Marea Neagră: O navă comercială s-a scufundat, trei membri ai echipajului sunt dați dispăruți

Sfântu Gheorghe, România – Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion Tanzania, denumită Mohammad Z, s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de localitatea Sfântu Gheorghe. Incidentul a dus la salvarea a opt membri ai echipajului, în timp ce trei sunt încă dați dispăruți.

Alerta a fost primită în jurul orei 4:00, iar Serviciul MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorității Navale Române a coordonat imediat operațiunile de căutare și salvare. Navele ARSVOM, SAR Artemis și SAR Apollo au fost trimise de urgență în zonă, alături de navele MAI 2110 și MAI 1106 ale Poliției de Frontieră. Două nave comerciale aflate în apropiere au fost, de asemenea, alertate pentru a sprijini operațiunile de salvare.

„Nava Mohammad Z avea la bord 11 membri de echipaj, dintre care nouă cetățeni sirieni și doi cetățeni egipteni. Opt dintre aceștia au fost salvați de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului și a fost coordonată de ofițerii MRCC”, au declarat reprezentanții Autorității Navale Române.

În acest moment, eforturile pentru găsirea celor trei membri dispăruți, toți de naționalitate siriană, continuă. Cauza scufundării navei nu este cunoscută în acest moment, iar autoritățile vor deschide un dosar de cercetare pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.

Operațiunea de căutare și salvare este în plină desfășurare, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a găsi și salva echipajul dispărut.