Incident grav la Bușteni: Tânără atacată de urs pe traseul jepii mici

Publicat: 09 iul. 2024, 17:52, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Incident grav la Bușteni: Tânără atacată de urs pe traseul jepii mici

Scene de groază au avut loc marți după-amiază în stațiunea Bușteni, județul Prahova, unde o tânără a fost atacată de un urs pe un traseu montan. Apelul la 112 a anunțat atacul, iar jandarmii montani și echipele Salvamont au intervenit de urgență, însă până în acest moment, femeia nu a fost găsită.

Potrivit News.ro, incidentul a avut loc pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au confirmat că au fost alertați printr-un apel la 112, care semnala atacul ursului asupra unei tinere aflate pe traseul montan.

Echipele de jandarmi montani și salvamontiști au ajuns rapid la fața locului pentru a căuta victima. De asemenea, a fost mobilizat un elicopter SMURD de la Brașov pentru a ajuta la operațiunile de căutare și salvare. Surse locale au indicat că tânăra ar fi fost mușcată de urs, dar până la ora transmiterii acestei știri, ea nu a fost încă localizată.

Acțiunea de căutare este în plină desfășurare, autoritățile continuând să scotocească zona în speranța de a găsi victima cât mai curând posibil. Jandarmii și salvamontiștii colaborează strâns pentru a acoperi cât mai eficient teritoriul dificil al traseului montan.

Acest incident tragic subliniază riscurile la care sunt expuși turiștii pe traseele montane și importanța respectării măsurilor de siguranță în zonele frecventate de animale sălbatice. Autoritățile recomandă prudență maximă și evitarea zonelor cunoscute pentru prezența urșilor.

În timp ce căutările continuă, rămânem cu speranța că tânăra va fi găsită în siguranță. Acest incident servește drept un avertisment serios pentru toți cei care aleg să exploreze traseele montane, subliniind necesitatea de a fi pregătiți și atenți la pericolele naturale.