Incompatibil pentru ANI, bun pentru listele parlamentare PSD

Alin Virgil Chirilă, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, ar putea fi pe listele social – democraților la alegerile parlamentare, deși a fost declarat incompatibil de ANI și a pierdut în prima instanță contestația.

În martie 2020, Agenția Națională de Integritate anunța că, între 16 ianuarie 2017 – 06 iulie 2018,  fostul secretar de stat s-a aflat în stare de incompatibilitate.

„A exercitat simultan funcția publică de conducere de director executiv adjunct în cadrul Direcției Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism din cadrul Consiliului Județean Mehedinți și funcția de secretar de stat la MDRAPFE”, se arată în comunicatul de presă transmis la acea dată de ANI.

Chirilă a contestat decizia dar a pierdut, în prima instanță. Pe 27 iulie 2020, magistrații Curții de Apel Craiova respingeau contestația. Decizia nu e definitivă, ea putând fi atacată cu apel.  

Marți seară, Consiliul Politic Naţional al PSD a validat candidații pentru algerile din 6 decembrie, în 19 filiale județene. Întrebat dacă pe lista județului Mehedinți se află și Alin Chirilă, așa cum s-a vehiculat în presă, prim – vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a evitat un răspuns motivând că„nu reține numele”.

„Am să verific, nu am această informație, poate că mi-a scăpat, nici nu rețin numele. Am să verific și ieșim cu un răspuns”, s-a scuzat Grindeanu.

Restul candidaților ar urma să fie validați în cursul zilei de miercuri. Organizaţia PSD Bucureşti a anunțat că va depune listele la Biroul Electoral Municipal astăzi, la ora 16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...