Incompatibilitate gravă a unui candidat la șefia Consiliul Județean Vrancea

Publicat: 09 apr. 2024, 14:02, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Incompatibilitate gravă a unui candidat la șefia Consiliul Județean Vrancea

La ora actuală se cam știe cine sunt candidații pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, dar, din păcate, alegerile din 9 iunie 2024 pot fi viciate din cauza unei incompatibilități incredibile.

Până în prezent, la funcția de președinte al CJ Vrancea și-au anunțat candidatura mai mulți oameni politici, în frunte cu Dragoș Ciobotaru (PNL), Nicușor Halici (PSD), Georgel Badiu (AUR) și chiar Marian Oprișan (independent).

Alegerile pentru șefia CJ Vrancea se joacă în familia Halici

Însă, unul dintre candidați este într-o situație de incompatibilitate foarte gravă care poate avea chiar și conotații penale. Este vorba despre candidatul PSD Nicușor Halici, fost deputat și prefect de Vrancea. De ce? Foarte simplu. Soția acestuia, Adriana Halici, este șefa Autorității Electorale Permanente (AEP) din Vrancea. În acest caz lucrurile devin deja de-a dreptul hilare: soțul este candidat la șefia CJ Vrancea, iar soția sa îi numără voturile, alături de cele ale contracandidaților săi. Totodată, pe toată durata parcursul procesului electoral, Adriana Halici asigură și corectitudinea procesului electoral al soțului său. Adică, se poate spune că alegerile la șefia CJ Vrancea se joacă în familia Halici, dar cu binecuvântarea Autorității Electorale Permanente conduse de pesedistul Toni Greblă. Incredibil, dar adevărat! PUTEREA a semnalat, de-a lungul timpului, o serie de „performanțe” ale prefectului de Vrancea, Nicușor Halici, printre care și faptul că a dispus controale cu dedicație (Prefectul PSD de Vrancea, Nicușor Halici, ”halește” cluburi întru propășirea… PSD).