Prefectul PSD de Vrancea, Nicușor Halici, „halește” cluburi întru propășirea… PSD

Publicat: 06 apr. 2023, 16:31, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Prefectul PSD de Vrancea, Nicușor Halici, „halește” cluburi întru propășirea... PSD
Halici

Un scandal de proporții generat de prefectul pesedist al județului este în derulare în Vrancea între principalii parteneri de coaliție PSD și PNL.

Halici dispune, șeful ISU Vrancea execută… concurența

Prefectul PSD al județului Vrancea, Nicușor Halici, a aflat pe surse, că într-un anumit night-club Vission Blidari, amplasat la 20 de km de Focșani, partenerii săi de coaliție de la PNL pun la cale schimbarea sa din funcție. În speță politicianul liberal Gabriel Corcoz ar fi afirmat că ”Halici trebuie schimbat urgent, deoarece aduce mari prejudicii guvernării liberalo-pesediste”.

Prefectul Nicușor Halici s-a arătat extrem de ofuscat de planurile liberalilor grupați în jurul vicepreședintelui PNL Vrancea, Cristi Blănosu, acompaniat de Corcoz dar și de patronul clubului Vission Blidari, Marian Matei. Astfel, în noaptea de 1 spre 2 aprilie 2023, s-a gândit să pună la cale o păcăleală de zile mari la adresa liberalilor.

L-a chemat urgent la el în birou pe șeful ISU Vrancea, colonelul Flaviu Chiscop, și i-a ordonat de față cu primarul PSD al comunei Milcovul, Mihai Neață, să închidă clubul liberalilor din Blidari. Prezența primarului pesedist Neață nu a fost întâmplătoare, deoarece familia acestuia fiu și soție, dețin pe numele lor un night-club similar numit Reina la numai 6 km de Focșani.

În acest mod Halici le-ar fi spus celor prezenți: ”Uite cum împușc eu doi iepuri dintr-un foc, îi ard și pe liberali și-ți elimin și ție concurența dragă Mihai (Mihai Neață primar Milcovul)”. Cei prezenți au ținut neapărat să se gudure pe lângă prefectul Nicușor. ”E mare bossu, la așa ceva nu se putea gândi decât el”, a conchis Neață.

Unii mai instruiți și mai cu carte prezenți la conclavul de taină, abia s-au ținut să nu explodeze în hohote de râs, știindu-l pe Halici că a fost șomer până la 29 de ani și a absolvit o ”fabrică de diplome” recunoscută la aproape 40 de ani. ”Băi, ăsta scrie MIAU ca pisica și ne învață pe noi cum să ne facem treaba?”, s-a întrebat un funcționar mai hâtru.

Azi amendă, ieri totul era-n parametri normali

Urmare a controlului ISU, la clubul Vission Blidari s-a constatat că localul nu îndeplinește condițiile cerute de lege și liberalul Marian Matei a fost amendat cu 35.000 de lei, iar night-clubului i-a fost suspendată funcționarea pe o perioadă de 60 de zile.

Asta cu toate că un alt control al aceleiași instituții ISU, făcut cu numai o săptămână înainte de cel din noaptea de 1 spre 2 aprilie, la același club Vission Blidari, constatase că… ”activitatea se derulează în parametri normali cu respectarea tuturor regulilor de pază și protecție a incendiilor, precum și a normelor legale în vigoare!”

Acum liberalii s-au dus cu jalba la premierul Nicolae Ciucă dar și la ministrul de Interne Nicolae Bode reclamându-l pe Nicușor Halici de la Vrancea pentru implicare în eliminarea concurenței prin mijloace dolosive.