Încotro se duc rușii? Pică Kievul? Ce spune un analist militar

Colonelul în rezervă Ion Petrescu, analist militar, a explicat ce vrea ,de fapt, să obțină președintele rus Vladimir Putin din războiul contra Ucrainei.

Analistul militar a comentat, la Antena 3, pe marginea unui fapt care s-a tot vehiculat zilele acestea, și anume că Putin ar vrea să rupă o bucată din Ucraina în forma literei L care să cuprindă zonele industriale şi alimentare. Zona vizată cuprinde şi Kievul.

Întrebat dacă crede într-un asemenea scenariu Colonelul Ion Petrescu a precizat că prima afirmaţie pe care o face este că atunci când rușii se duc într-o zonă nu prea se retrag! „A doua chestiune este că în faţa republicilor Doneţk şi Luhansk este o porțiune de teren unde este o zonă de operaţiuni speciale ucrainene care rezistă. Trupele nu se retrag pentru că la negocieri vor impune anumite condiții ca acest teritoriu să rămână sub diferite pretexte sub teritoriul lor. Diferite pretexte precum: Crimeea cu cele două republici separatiste extinse la cererea celor doi să fie Crimeea recunoscută ca parte a Federaţiei Ruse, celelalte două republici ca părți independente”., a adăugat Ion Petrescu.

„Sudul Kievului nu este înconjurat, este liber”

El a mai spus că în etapa actuală nu crede că rușii se vor duce spre vest şi nici nu crede că vor lua Kievul: „Sudul Kievului nu este înconjurat, este liber. Deci Kievul poate fi aprovizionat pe cale feroviară şi rutieră cu cele necesare. Din punctul meu de vedere, Capitala ucraineană va rămâne sub administrația actualului preşedinte şi actualului Guvern. Mariupol contează pentru că este un port pentru exportul grânelor ucrainene spre terțe ţări. Preluarea lui în control o dată asigură fâșia, deci tot nordul mării Azov va fi sub control rus”.

După cum a mai explicat fostul colonel, va fi legătura dintre Crimeea parte a Federației Ruse şi republicile separatiste şi o menținere puternică a cuceririlor pe care le vedem. Putin cât va fi la Kremlin nu renunţă la ideea de a prelua întreaga Ucraină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...