INCREDIBIL. Avocată condamnată în dosarul lui Gigi Becali, noul șef al juridicului de la Salrom

Înscăunarea ilegală de către ministrul Economiei, Florin Spătaru, ca director general la Societatea Națională a Sării SA-Salrom a lui Constantin Dan Dobrea, patronul unei terase de fițe din Galați, a concis cu sarabanda numirilor controversate în cadrul acestei societăți.

Dezvoltare, din lac în puț

Directorul general interimar al Salrom, Constantin-Dan Dobrea, a decis în urmă cu ceva timp să o debarce de la șefia Direcției de Dezvoltare pe Monica- Alina Ionescu, fost pupilă a lui Anghel Iordănescu.

În locul acesteia a fost numit Andrei Minciulescu, care în prima zi pe noua funcție a căzut în brațele lui nea Bachus și a trimis un mail deocheat către mai multe persoane despre isprăvile fostei pupile a lui ”Tata” Puiu Iordănescu. Astfel, Salrom după ce s-a dezvoltat pe mâna fostei amante a lui Puiu Iordonănescu, acum se dezvoltă pe mâna unui prieten al lui nea Bachus!

Șefa Juridicului de la Salrom, ”clientă” DNA

Dar ”marea” mutare a patronului de terasă din Galați făcută la Salrom este numirea ca șef al Serviciului Juridic a Alinei-Florentina Georgescu-Ciul, nimeni alta decât avocata condamnată în dosarul de condamnare la trei ani cu executare a lui Gigi Becali pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În comunicatul DNA din 04 iunie 2013 se menționează ”Condamnarea inculpatei CIUL ALINA FLORENTINA, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Astfel, avocata condamnată în dosarul lui Gigi Becali este noua șefă a Serviciului Juridic de la Salrom, adică cea care supervizează legalitatea tuturor documentelor acestei societăți extrem de importante pentru economia României.

Minerii de la Salron cer premierului Ciucă să-l demită pe directorul ”dușman al minerilor” Dobrea

Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA, a cerut recent, printr-o scrisoare deschisă, premierului Nicolae Ciucă să stopeze abuzurile directorului Dan Constantin Dobrea. ”Facem apel la dumneavostră să creșteți exigențele naționale privind acțiunile acestui dușman al minerilor (Dan Constantin Dobrea), acesta este doar o parte vizibilă a aisbergului corupt, numit ilegal de Ministerul Economiei în fruntea Societății Naționale a Sării”, se menționează în scrisoarea deschisă a minerilor către premier.

Totodată, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA îl avertizează pe primul ministru de ”Existența unui complot urzit de actuala conducere sub autoritatea Ministerului Economiei spre a vinde o companie fanion a statului român și a reprima mișcarea de rezistență a Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA”.

Dobrea se propune director general și tot el se votează…director general

Trebuie precizat că numirea și menținerea lui Dan Constantin Dobrea la șefia Salrom este o înșiruire de abuzuri și ilegalități cu iz penal care deja sunt instrumentate de instituții de forță ale statului. În ședința CA de la Salrom din data de 15 februrie 2022, Dan-Constantin Dobrea renunță la funcția de președinte al CA și rămâne membru.

Dar, supriză! Cei cinci membrii ai Consiliului de Administrație de la Salrom, printre care și Dan-Constantin Dobrea, îl propun director general pe … Dan-Constantin Dobrea. Toți cei cinci membrii, adică și Dobrea au fost de acord ca Dobrea să fie director general. Adică, Dobrea se propune director general și tot el se și votează ca…director general.

Drumul lung al cumetriilor de la terasa de fițe din Galați, via Primăria Lehliu Gară, la Salrom

Ceea ce se știe mai puțin este faptul că Dan-Constantin Dobrea este nașul actualului edil al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și este foarte bun prieten cu actualul ministru al Economiei, Florin Spătaru, cel care l-a impus la Salrom și la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia.

Suprinzător, în declarația de averea, Dobrea a menționat că în 2021 nu a avut niciun venit, dar el controlează de ani buni una dintre terasele de fițe din Galați – ”C. House Lounge Cafe”. Însă, tot printr-o inginerie administrativă, actualul director general de la Salrom a ajuns pe 17 ianuarie 2021 inspector la Primăria Lehliu Gară, după care la 1 mai 2021, chiar dacă era zi liberă, ajunge inspector la Primăria Galați, adică în subordinea finului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...