Incredibil: Bucureștiul cade pradă fenomenului „insulă de căldură”!

Bucureștiul riscă să intre în colaps în maximum doi ani, în ceea ce privește depozitarea deșeurilor. Avertismentul vine de la specialistul în politici publice de mediu, Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu.

Fostul șef al Gărzii de mediu avertizează că Bucureștiul are o problemă de depozitare a deșeurilor și că în doi ani ar urma să intrăm în colaps în această privință. Atunci va ajunge la maximum capacitatea de depozitare în apropiere de Capitală, spune Octavian Berceanu

Că orașul este sufocat de mașini, poluare și zgomot arată și un raport privind starea mediului din București, făcut la solicitarea Fundației Comunitare București. Documentul arată că, din cauza poluării și a construcțiilor haotice, Capitala a devenit victima fenomenului „insulă de căldură”, adică zone cu temperaturi mai înalte.

Berceanu spune că raportul arată doar o mică parte din ceea ce se va întâmpla și se întâmplă cu Bucureștiul.

„În pozițiile de decizie întotdeauna sunt puși niște măgăruși politici”

„Sunt greutăți majore în a trăi în București pe timpul verii când apartamentele din blocurile neizolate ajung noaptea să mențină o temperatură de peste 30 de grade Celsius, deci nu ne putem odihni. În contextul acesta, oboseala devine cronică”, a explicat Octavian Berceanu la Europa FM.

El a mai adăugat că problemele nu se pot rezolva, atât timp cât instituțiile care ar trebui să se ocupe de asta nu sunt conduse de oameni competenți.

„În pozițiile de decizie întotdeauna sunt puși niște măgăruși politici, niște oameni care nu au nicio treabă cu binele societății, cu binele comunitar și doar apără niște interese private”, a adăugat Berceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...