INCREDIBIL. Direcția de Sănătate Publică Constanța solicită taxă de 40 de euro pentru deschiderea terasei sau barului pe Litoral

Mai sunt câteva zile până la deschiderea oficială a sezonului estival, dar agenții economici de pe Litoral s-au trezit că nu pot deschide unitățile de alimentație publică decât după ce plătesc o taxă de notificare surpriză.

Anunțul surpriză

Operatorii economici care dețin unități de alimentație publică, respectiv fast- food, bar, restaurant, restaurant-autoservire, precum și terase „trebuie să solicite notificare pentru certificarea conformității de la Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța”.

Pentru a obține această notificare, DSP Constanța solicită vreo șapte documente care se regăsesc toate în actele pe baza cărora au obținut autorizația de funcționare.

Dar obținerea acestei notificări pentru certificarea conformității se face după achitarea la casieria DSP Constanța a „a tarifului în valoare de 200 de lei”, adică o taxă de vreo 40 de euro.

Birocrație: dosar cu șină și… așteptare  

Însă, culmea birocrației, „documentele de vor depune, într-un dosar cu șină, în copie cu mențiunea „conform cu originalul” pe fiecare pagină și semnate de solicitant”.

Practic, în loc să reducă riscul răspândirii coronavirusului, DSP Constanța pune umărul la răspândirea acestui virus prin faptul că solicită depunerea documentelor într-un dosar cu șină, în loc ca aceste documente să fie depuse on-line.

Astfel, cei peste 10.000 de agenții economici de pe Litoral vor depune câte un dosar cu șină la DSP Constanța, ceea ce ar însemna câteva tone de hârtie.

Însă, cine sună la DSP Constanța pentru lămuriri are o surpriză neplăcută: este anunțat că trebuie să aștepte în telefon minim 20 de minute care să fie preluat de către cineva. Dar, în schimb, în conturile DSP Constanța dintr-o semnătură vor intra peste 400.000 de euro. 

Anunțul DSP Constanța

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...