Incredibil: Inima unui pacient a ajuns la 600 de bătăi pe minut

În Statele Unite, medicii de la Spitalul Saint-Vincent Worcester (Massachusetts) au fost martorii unei scene unice. Un pacient în vârstă de 57 de ani a simțit că inima îi sare din piept… cu 600 de bătăi pe minut timp de aproximativ 20 de secunde.

Pentru comparație:  ritmul cardiac în repaus al unui adult este, în general, între 60 și 80 de bătăi. Iar în timpul unui exercițiu fizic intens, poate atinge 200.

Acest bărbat este tetraplegic de zece ani în urma unui accident rutier. Din cauza durerii în piept și a disconfortului, a fost internat în spital. În antecedent, pacientul avea un stent implantat pentru a menține funcțională artera coronară dreaptă.

Examenele medicale au arătat că nivelul troponinei din sânge era anormal de ridicat. Troponina este o proteină cu origine exclusiv cardiacă. Ea asigură reglarea contractilității miocardului necesară unui debit cardiac optim. Această proteină a mușchiului cardiac permite contracția musculară, prezența sa la un nivel ridicat este semnul unei disfuncții cardiace. Adică ar fi responsabilă pentru această tahicardie excepțională.

După stabilizarea pulsului, pacientul a fost operat, medicii reușind să-i deblocheze artera coronară dreaptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...