INCREDIBIL. Ministerul Finanțelor nu știe câte spații sunt destinate jocurilor de noroc

Publicat: 16 oct. 2023, 08:30, de Ion Teleanu, în ECONOMIE , ? cititori
INCREDIBIL. Ministerul Finanțelor nu știe câte spații sunt destinate jocurilor de noroc

O interpelare parlamentară a scos în evidență haosul incredibil care domnește, cu binecuvântarea Ministerului Finanțelor, în zona jocurilor de noroc din țara noastră.

Scandalul declanșat recent de faptul că Senatul a aprobat proiectul de lege care scoate din orașe sălile de jocuri de noroc este departe de a fi încheiat. De fapt, senatorii au aprobat, dar Camera Deputaților este for decizional, ca sălile de jocuri de noroc să fie amplasate la maxim 50 de metri de limita teritorială a orașelor, municipiilor, sau comunelor. Aceeași limită se aplică și la București.

De asemenea, sălile de jocuri nu vor putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri de școli, parcuri, locuri de joacă, biserici, sau spitale sau în zone unde ar putea încurca traficul.

„Numărul exact de spații în care se desfășoară activități de jocuri de noroc în interiorul localităților din România poate varia”

Însă, o interpelare recentă a deputatului PSD de Mehedinți, Alin Chirilă, adresată ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, intitulată „Numărul de spații în care se desfășoară activități de jocuri de noroc” a evidențiat situația incredibilă de funcționare a acestui domeniu unde se rulează foarte mulți bani.

„Autorizațiile pentru activitățile de jocuri de noroc sunt acordate în funcție de tipul de joc și pe tipuri de activitate, iar numărul spațiilor sau locațiilor în care se desfășoară activitățile de jocuri de noroc este supus unor variabile diverse, inclusiv dinamicii pieței jocurilor de noroc”, se menționează în răspunsul Ministerului de Finanțe semnat de secretarul general Ovidiu Heiuș, fostul șef al ANAF și viitor consilier de conturi.

Mai mult, acesta a precizat că „Numărul exact de spații în care se desfășoară activități de jocuri de noroc în interiorul localităților din România poate varia și este supus modificărilor în funcție de evoluțiile din industrie și de respectarea cerințelor legale”.

Practic, Ministerul Finanțelor recunoaște, negru pe alb, că nu știe câte spații destinate jocurilor de noroc există la ora actuală în România. Incredibil, dar adevărat!