INCREDIBIL. Ministrul Mediului, Barna Tanczos, vrea să transforme Rezervația Delta Dunării într-o pescărie

Ministrul UDMR a Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a pregătit o mutare surprinzătoare prin care vrea să transforme Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) într-o pescăria ca să mușamalizeze un jaf de proporții din fonduri europene.

Bursa de pește ar putea trece la ARBDD

Barna Tanczos a declarat recent că analizează posibilitatea transferului Bursei de pește de la Tulcea în administrarea ARBDD. 

„Am vorbit cu domnul secretar de stat Gigi Ştefan de mai multe ori despre Bursa de peşte. Punerea în valoare a acelei investiţii cred că trebuie să se facă de către instituţia care gestionează resursa piscicolă. Acest sistem bicefal, are cineva o bursă de peşte şi există altcineva care administrează resursa piscicolă, fără a exista o colaborare cu cei care au activitatea piscicolă efectivă, nu este sănătoasă şi nu a dat rezultate. Analizăm varianta preluării întregii investiţii la ARBDD, astfel încât, împreună cu pescarii de aici, societăţile comerciale şi persoanele fizice care desfăşoară aceste activităţi în Delta Dunării să putem eficientiza investiţia, practic să pornim ceva acolo, deoarece în momentul de faţă nu se întâmplă absolut nimic în acele clădiri care au fost construite din fonduri europene cu milioane de euro”, a spus Barna Tanczos.

Practic, ministrului Mediului vrea ca ARBDD să preia bursa de pește, adică să se ocupe și de vânzarea peștelui, și, astfel, angajații rezervației, în special agenții ecologi, să devină vânzători de pește.

Însă, Barna Tanczos habar nu are că în Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, la articolul 5 se stipulează că „La propunerea Administrației Rezervației, Ministerul Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului emite norme tehnice privind desfășurarea activității economico-productive, de turism și agrement, pe teritoriul rezervației, în vederea prevenirii poluării și a perturbării echilibrului ecologic”.

Deci este foarte clar și anume că pe teritoriul rezervației se pot desfășura doar „activități economico-productive, de turism și agrement” și nu activității comerciale prin care ARBDD să vândă pește.

Gura păcătosului adevăr grăiește: România riscă să dea înapoi la UE peste 3 milioane de euro

Prin această declarație, Barna Tanczos demonstrează că habar nu are de legislația în vigoare. În același timp, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ștefan, dezvăluie care este miza trecerii bursei de pește la ARBDD.

Trebuie precizat că proiectul Bursei de peşte de la Tulcea a fost anunţat de autorităţi în urmă cu mai mult de 11 ani, dar obiectivul a fost inaugurat în aprilie 2019 şi a funcţionat până la sfârşitul anului 2019. 

„Peştele trebuia livrat Casei de Comerţ Unirea, care îl vindea supermarketurilor prin reţeaua sa de magazine. Pentru că nu se poate dovedi că până la 31 martie 2019 bursa a funcţionat, România riscă să dea înapoi peste 3 milioane de euro, contribuţia europeană”, spunea, la sfârşitul anului trecut, Gheorghe Ştefan, secretar de stat în Ministrul Agriculturii.

Așadar, România riscă să dea înapoi la Uniunea Europeană peste 3 milioane de euro, și ca să se evite returnare banilor se încearcă o șmecherie prin trecerea bursei la ARBDD că poate astfel se mușamalizează afacerea și cei implicați sunt scoși basma curată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...