Incredibil: O femeie a fost vindecată de HIV

O echipă de cercetători americani spun că este posibil să fi vindecat o femeie de HIV, pentru prima dată în istoria medicinii, scrie nbcnews.com.

Pacienta a fost spusă unei proceduri de transplant „cordon haplo” în urmă cu patru ani, și deși nu a mai luat medicația anti-HIV după asta, rămâne „asimptomatică și sănătoasă”, spun cercetătorii.

Aceasta se alătură unui grup de trei bărbați, pe care oamenii de știință susțin că, cel mai probabil i-au vindecat de HIV. Cercetătorii mai au în evidență, de asemenea, și două femei al căror sistem imunitar, în mod extraordinar, a învins virusul.

Carl Dieffenbach, directorul Diviziei SIDA la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase, una dintre multiplele divizii ale Institutului Național de Sănătate care finanțează rețeaua de cercetare din spatele noului studiu de caz, a declarat pentru NBC News că acumularea de succese aparent repetate în vindecarea HIV „continuă să ofere speranță”.

Este important să existe în continuare succes pe această linie”, a spus el.

Procedura folosită pentru tratarea pacientului din New York, cunoscută sub numele de transplant de „cordon haplo”, a fost dezvoltată inițial pentru tratamentul cancerului la persoanele cu afecțiuni ale sângelui.

Astfel, pacientul oncologic primește un transplant de sânge din cordonul ombilical, care conține celule stem ce reprezintă un puternic sistem imunitar în curs de dezvoltare. O zi mai târziu, ei primesc o grefă mai mare de celule stem adulte. Acestea se înmulțesc rapid, dar în timp sunt înlocuite în întregime de celulele din sângele cordonulului ombilical.

De asemenea, cercetătorii spun că alte două femei s-ar fi vindecat în mod natural de HIV, datorită sistemului imunitar puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...