INCREDIBIL. „Vedetele” târgului de turism – Florin Cîțu, Daniel Cadariu și Mihai Daraban, au întors spatele oamenilor de afaceri din… turism

Deschiderea de astăzi a Târgului de Turism al României de la Complexul Romexpo din Capitală a adus o premieră nedorită, dar incredibilă, pentru industria turismului de la noi.

Doar noi trei contăm, voi expozanții… cu ochii-n soare pe muzică

La deschiderea de astăzi a Târgului de Turism al României au participat, pe lângă oamenii de afaceri din acest domeniu și fostul premier Florin Cîțu și ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu. Maestru de ceremonie la deschiderea acestui eveniment, unde își prezintă timp de patru zile ofertele turistice circa 85 de firme, a fost Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Dar, cei prezenți la deschidere au avut parte de un moment penibil și extrem de controversat. După ce Daraban, Cadariu și Cîțu au vorbit participanților trebuia sa urmeze la cuvânt și reprezentanții expozanțiilor, adică ai asociațiilor profesionale și patronale.

Numai că, surpriză! Cele trei ”vedete” ale târgului – Cîțu, Cadariu și Daraban, au plecat și i-au lăsat cu ochii-n soare pe cei prezenți, adică le-a întors spatele când trebuiau să afle și pulsul mediului de afaceri din turism. Mai mult, colac peste pupăză, organizatorii, adică Romexpo, au dat muzica la maxim și, astfel, cei care au luat cuvântul după cele trei ”vedete”, au vorbit doar pentru ei.

„Ceea ce s-a petrecut  astăzi este de domeniul incredibilului și asemenea atitudine de sfidare și aroganță nu a fost afișață niciodată după 1990. Practic, și-au bătut joc de noi cei din industria turismului, dar mai ales față de expozanți din țară și strănătate”, a precizat pentru PUTEREA unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din domeniul turismului.

Flit și sictir pe banii expozanților

Atitudinea și comportamentul de astăzi ai celor de la Romexpo și a președintelui Mihai Daraban este una dea dreptul străgătoare la cer ținând cont de câți bani au plătit expozanții ca să participe la acest târg. Pentru membrii ANAT, Romexpo a făcut o reducere de 50%, adică taxa de expozant a fost de 150 de euro plus TVA, iar pentru construcția unui stand standard s-a perceput 27 de euro, plus TVA.

De asemenea, Romexpo a mai încasat de la expozanți încă 57 de euro+TVA/mp cu latura liberă a standului. Prcatic, cel mai modest expozant membru ANAT a achitat pentru participarea la acest târg suma de 237 de euro plus TVA. În schimb, participanții care nu sunt membrii ANAT au plătit dublu, adică minim 468 de euro plus TVA.

Altfel spus, cele trei vedete al târgului au întors spatele industriei turismului, dar mai ales celor care au dat bani să participe la acest eveniment.  

  1. Astept si pozitia ALIANTEI PENTRU TURISM(APT) ,A d-lui Anastasiu..a d-lui Murat.e.t.c.Oricum ,cei din turism,s-au obisnuit cu astfel de atitudini ale autoritatilor,care fac doar act de prezenta ,la astfel de intalniri,avand mereu o asemeneal atitudine,pentru a evita intrebari incomode,ca de solutii,nici nu poate fi vorba !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...