INCREDIBIL. Virgil Popescu și Florin Spătaru n-au fost în stare timp de zece luni să facă predarea-primirea patrimoniului între Ministerul Energiei și cel al Economiei

O interpelare parlamentară recentă a unei deputate USR privind situația unei societăți comerciale cu capital de stat a scos în evidență o situație incredibilă la două ministre importante ale României.

Deputata USR de București, Denisa Elena Neagu, a adresat recent o întrebare ministrului Economiei, Florin Spătaru, privind ”Transferul patrimoniului către M. Energiei și situația actuală a S.C. Petrotrans S.A.”

În motivarea întrebării, deputata a menționat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 212/2020 a prevăzut la art. 2, alin. 7, ca Ministerul Energiei să preia activitățile, personalul aferent și patrimoniul corespunzător din domeniul energiei de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, iar prin HG nr. 316/2021, s-a aprobat organizarea și înființarea noului minister.

Totodată, bunurile proprietate publică din domeniul energetic prevăzute în anexa nr. 7 la HG nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului au rămas în administrarea Ministerului Economiei. Ca atare, având în vedere această situație, deputat Denisa Elena Neagu a solicitat ministrului Florin Spătaru să precizeze ”Care este stadiul predării patrimoniului între cele două ministere, Ministerul Economiei și Ministerul Energiei?”.

Răspunsul acestuia este uluitor și demonstrează haosul care domnește la nivelul Guvernului României. ”Până în prezent nu a fost semnat protocolul de predare-primire a patrimoniului între cele două ministere, respectiv între Ministerul Energiei și Ministerul Economiei”, a precizat ministrul Florin Spătaru.

Adică, după zece luni de la instalarea cabinetului Ciucă, ministrul Energie, Virgil Popescu, și cel al Economiei, Florin Spătaru, n-au fost în stare să facă predarea-primirea patrimoniului dintre cele două ministere? Incredibil, dar adevărat, iar orice comentariu este inutil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...