Îndemnul cotidianului The Washington Post pentru președintele Joe Biden

Cotidianul The Washington Post îl îndeamnă în editorialul său pe președintele american Joe Biden să „revigoreze bătălia cu Covid-19”. Și alte publicații fac un apel „strategic” către președinte.

Virusul „nu pleacă nicăieri, nu va fi complet eradicat, sunt posibile noi variante, imunitatea de turmă nu e iminentă, iar virusul ar mai putea circula ani la rând”, notează prestigioasa publicație. Care adaugă că Biden ar trebui să „angajeze forța guvernului federal în toate modurile posibile”, mai degrabă decât „să lase fiecare stat sau comitat să adopte reguli necoordonate”.

Oamenii au obosit

Pe de altă parte, The New York Times observă, analizează cazul australian și se adresează subînțeles și „strategic” președintelui SUA. Publicația notează că planul inițial „Covid zero” nu mai poate funcționa acum, în principal din cauza agresivității variantei Delta. Dacă Australia a avut inițial succes cu măsurile ei draconice de carantină, acum a atins cel mai mare număr de infectări pe zi de la începutul pandemiei, spitalele sunt ocupate aproape de capacitatea maximă și populația e „obosită și frustrată”, ultimele proteste devenind violente.

Conducerea țării „trebuie să admită că nu poate scăpa de virus la nesfârșit și trebuie să pregătească populația pentru a trăi alături de el” prin accelerarea vaccinării și restricții mai laxe, mai notează NYT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...