India a depășit 4 milioane de cazuri de COVID-19, a treia țară din lume după SUA și Brazilia

Publicat: 05 sept. 2020, 14:57, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
India a depășit 4 milioane de cazuri de COVID-19, a treia țară din lume după SUA și Brazilia

India a devenit a treia ţară din lume care a depăşit pragul de 4 milioane de cazuri de COVID-19, după SUA și Brazilia. India a înregistrat un nou număr record sâmbătă, 5 septembrie, de infectări cu coronavirus, conform Worldometers.com.

Cu 86.432 de noi cazuri înregistrate sâmbătă, India numără în prezent 4.023.179 de cazuri de infectări cu COVID-19, imediat după Statele Unite (peste 6,3 milioane) şi Brazilia (4,1 milioane).

În timp ce guvernul a redus restricţiile, India este în prezent ţara unde numărul de cazuri creşte cel mai rapid, cu peste 80.000 de noi cazuri pe zi, şi cel mai mare număr de decese zilnic, peste o mie. Este și țara cu a doua cea mai mare populație din lume, de 1,38 miliarde, după China (1,44 miliarde).

În doar treisprezece zile, a doua cea mai populată ţară din lume a trecut de la trei la patru milioane de cazuri, mai rapid decât Statele Unite şi Brazilia.

Pandemia se răspândeşte în prezent în zonele rurale, cu un sistem sanitar inadecvat şi, în acelaşi timp, reapare în oraşe mari, precum New Delhi şi Mumbai. Aproape un sfert dintre noile cazuri zilnice sunt înregistrate în statul Maharashtra, din care face parte Mumbai.