India nu intenţionează să importe grâu

India are stocuri suficiente de grâu şi nu există planuri privind importul de cereale, a dat asigurări Guvernul duminică, după ce presa a anunţat că autorităţile de la New Delhi intenţionează să importe grâu, transmite Reuters.

Vineri, preţul intern al grâului a urcat la nivelul record de 24,453 rupii (305,97 dolari) pe tonă. Este o creştere de aproape 16% după nivelul scăzut înregistrat în urma deciziei Guvernului indian din 14 mai, de interzicere a exporturilor de grâu, pe fondul scăderii producţiei ca urmare a unor valuri extreme de căldură.

Creşterea preţurilor pe plan intern a determinat traderii să speculeze că autorităţile de la New Delhi vor permite importurile pentru a majora aprovizionarea, pe fondul scăderii producţiei în urma valurilor de căldură.

Dar Departamentul de alimente şi distribuţie publică a anunţat într-un mesaj pe Twitter: „Nu există astfel de planuri de a importa grâu în India. Ţara are stocuri suficiente pentru a îndeplini necesităţile interne iar Food Corporation of India are stocuri suficiente pentru distribuţia publică”.

Achiziţiile de grâu ale Indiei au scăzut în 2022 cu 57% faţă de anul trecut, la 18,8 milioane de tone.

India este al doilea mare producător mondial de grâu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...