Infectările cu COVID-19 din Franța au crescut cu 150% într-o săptămână, de la 7.000 la 18.000

Numărul de infectări cu COVID-19 în Franţa, la ultimul bilanț raportat, a urcat la 18.000 în 24 de ore, în comparaţie cu sub 7.000 în săptămâna anterioară, a anunţat ministrul sănătăţii, Olivier Véran. Acesta susține că această creştere cauzată de varianta Delta este de 150% într-o săptămână.

Am cifrele de contaminare din ultimele 24 de ore din ţara noastră. Ieri am ajuns la 18.000 de contaminări în doar 24 de ore”, a spus ministrul adresându-se Adunării Naţionale. „Acest lucru înseamnă că este vorba de o creştere a circulaţiei virusului de ordinul 150% într-o săptămână: nu am mai văzut o asemenea situaţie până acum, nici în cazul variantei inițiale a virusului, nici cu varianta engleză, nici cu cea sud-africană, nici cu cea braziliană”, a continuat acesta, citat de RFI.

Un astfel de nivel al cazurilor pozitive nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai.

După mai multe săptămâni cu bilanţul în scădere, numărul cazurilor este în creştere în Franţa din cauza variantei Delta, mai contagioase. Guvernul se teme că această creştere a cazurilor, care afectează pentru moment în special tinerii, urmează să afecteze persoanele vârstnice sau fragile, nevaccinate, ceea ce va duce la o creştere a numărului de spitalizări.

În prima parte a zilei de marţi, prim-ministrul Jean Castex a indicat că obiectivul de 40 de milioane de prime doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate ar trebui atins la sfârşitul lunii iulie, cu o lună în avans faţă de calendarul iniţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole