Informații greu de verificat: Afganistanul se scaldă în ape tulburi

În Afganistan, eternul focar de tensiuni din estul Asiei, situația nu a devenit deloc mai puțin tensionată, potrivit analiștilor internaționali.

Spre exemplu, cotidianul american The New York Times transmite o serie de știri controversate. „Talibanii afirmă că ar fi cucerit orașul Bazarak, capitala unei provincii aflate la circa 100 de km. de Kabul, iar forțele opoziției afirmă că încă mai dețin poziții importante în regiune”. După care, același ziar comentează: „Sunt niște informații greu de verificat, având în vedere că liniile telefonice au fost tăiate”.

Ziarul britanic The Guardian susține însă că, „deși adepții fostului lider afgan Ahmad Massoud afirmă că au rămas tari pe poziții, talibanii s-au fotografiat în fața reședinței guvernatorului, iar liderul lor susține că Panjshir, capitala provinciei, se află acum sub controlul lor”. Mesajul general transmis atât de presa internațională, cât și de către diplomați este acea că, indiferent de ceea ce se vede la suprafață, Afganistanul se scaldă în ape tulburi.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole