Infuzia ideală care ”taie” pofta de dulciuri

Publicat: 20 mai 2024, 17:28, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Infuzia ideală care ”taie” pofta de dulciuri
pofta de dulciuri infuzie glicemie

Dieteticiana Charline din Franța ne recomandă o infuzie, ușor de preparat acasă, chiar plăcută la gust și care reușește ”să taie” pofta de dulciuri.

Dieteticiana Charline a publicat pe Instagram  rețeta acestei infuzii, concepută pentru a echilibra nivelul de zahăr în sânge.

Este o soluție în condițiile în care frecvent simțim dorința compulsivă de a gusta ceva dulce de mai multe ori pe zi. Și, de regulă, cădem în capcana alimentelor bogate în grăsimi și foarte dulci.

Această băutură ajută la evitarea ”vârfurilor” de insulină și a variațiilor acestui hormon. Ceea ce are un impact asupra poftei de zahăr de ”origine fiziologică”, Această băutură reușește să reducă starea de oboseală, care adesea este la originea acestor ”pofte”, în special de alimente care oferă energie rapidă și care sunt asociate și cu o stare de plăcere.

Rețeta

Iată și rețeta. Un litru de apă, 1 baton de scorțișoară, 2 frunze de dafin uscate, 2 frunze de salvie uscate, 1 măr tăiat cubulețe. Totul se pune la fiert. Se lasă să fiarbă un minut. Apoi se lasă la infuzat cel puțin 3 ore. Dieteticiana recomandă 2 pahare pe zi din această infuzie, rece sau caldă. Atenție! Infuzia nu este indicată femeilor însărcinate.

Totuși, dieteticiana subliniază că această băutură nu este miraculoasă, mai ales dacă mănânci două farfurii de paste, un desert generos și în plus o băutură carbogazoasă. Evident,  această infuzie nu va fi suficientă pentru reglarea glicemiei.

Pentru a ține sub control gustările suplimentare și apetitul pentru dulciuri există și alte soluții. De exemplu, este indicat ca întotdeauna să aveți la îndemână un fruct. Puteți mânca semințe oleaginoase, chiar ciocolată neagră, care au mai puține calorii comparativ cu gustările formate din dulciuri cu mult zahăr.

Și încă un amănunt. Pentru a stabili dacă ”pofta” ta de a mânca este o nevoie sau un impuls, poți urmări pe ceas circa 20 de minute. Dacă după această perioadă, dorința persistă, atunci mănâncă.

Dieteticiana mai spune că  poftă de dulciuri, care apare între mesele principale, poate să fie o consecință a faptului că la masa anterioară nu ați mâncat suficient de sățios.