Inițiativă de susținere a design-ului local: Toate județele din România vor avea câte un steag

Asociația Local Design Circle a început în luna iulie pregătirile pentru unul dintre proiectele recent numit „RO42- Forme locale”. Cu ocazia ediției de anul acesta al Romanian Design Week, asociația și-a propus realizarea unei expoziții prin care să creeze un cadru comun pentru comunitatea de designeri din țară.

A fost nevoie de realizarea unui index cu poziționarea pe hartă a designerilor sau artiștilor locali și verificarea disponibilității acestora pentru participarea în proiect. Unde nu a fost posibilă asocierea unui județ cu un participant care să fie chiar din acel județ, au fost contactați cei care s-au născut, dar au plecat din județul natal, care s-au mutat ulterior în județul respectiv sau care au o conexiune cu acel județ, precum casa bunicilor.

După tipărire, steagurile expuse în perioada 12 – 26 septembrie pe gardul Muzeului Național de Artă al României de pe Calea Victoriei din București au fost văzute și fotografiate de un număr mare de trecători.

„În cadrul primului eveniment Local Design Circle, în 2019, am luat pulsul comunității de design din București printr-o serie de întrebări la care am colectat un total de aproape 3000 de răspunsuri. Anul acesta ne-am dorit să creăm un cadru comun pentru comunitatea din întreaga țară”, spun cei de la Local Desing Circle.

Pentru reprezentarea grafică a județelor, participanții au avut ca temă comună construcția imaginilor din formele geometrice de bază: cerc, pătrat, triunghi, dar cu posibilitatea de a crea și alte forme prin intersecții, suprapuneri sau redimensionări. Aceștia au realizat lucrările prin reinterpretări ale steagurilor existente sau creații originale. 

„Cred ca este un proiect care merită dus mai departe, în această căutare a designerilor foarte buni de peste tot din România, în aceasta încercare de a îi aduce în jurul unei unice teme, o temă care are și darul de a crea emoție, conversație, poate și acțiune”, a declarant Andrei Grosu, membru fondator Local Design Circle.

Printre participanți au fost designeri sau artiști cu experiență, dar și tineri studenți ai universităților de arte din țară.

Echipa Local Design Circle își propune să expună lucrările sub formă de steaguri în cât mai multe spații și contexte.

Proiectul RO42 — Forme locale a fost realizat cu sprijinul Holde, în cadrul Romanian Design Week 2020, alături de Muzeul Național De Artă al României și Trade Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...