Injecția de celule stem, noua armă împotriva insuficienței cardiace

Un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie arată că, o singură injecție de celule stem poate reduce atacul de cord și accidentul vascular cerebral cu 58%.

„Am făcut un pas enorm pentru a putea valorifica puterea reală a celulelor stem adulte pentru a trata inima”, a declarat co-investigatorul principal Emerson Perin de la Texas Heart Institute pentru CNN .

 „Acest proces este într-adevăr un semnal al unei noi ere.”

Studiul a vizat 565 de pacienți cu insuficiență cardiacă, cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani. Jumătate dintre pacienți au primit injecții cu celule precursoare mezenchimale, care au proprietăți antiinflamatorii, direct la inimă printr-un cateter. 

Tratamentul cu celule stem a redus atacul de cord și accidentele vasculare cerebrale cu 58 la sută. Cercetătorii au descoperit că în rândul pacienților cu inflamație ridicată, riscul redus a crescut cu 75%

„Am urmărit acești pacienți timp de câțiva ani – trei ani – și ceea ce am constatat a fost că inimile lor au devenit mai puternice. Am găsit o reducere foarte semnificativă a infarctului miocardic și a accidentului vascular cerebral, în special la pacientul pe care l-am măsurat în sângele lor pe care îl aveau. Se întâmplă mai multă inflamație”, a spus autorul principal al studiului, dr. Emerson Perin, cardiolog și director medical la Texas Heart Institute din Houston.

„Acest efect, a fost acolo pentru toată lumea, dar pentru pacientul care a avut inflamație, a fost și mai semnificativ”, a spus Perin. „Și există, de asemenea, dovezi că am avut o reducere a deceselor cardiovasculare”.

La momentul actual, peste 6 milioane de americani trăiesc cu insuficiență cardiacă cronică, o afecțiune care apare atunci când inima nu poate pompa atât de bine cum ar trebui. 

Astfel, restul corpului nu primește atât de mult oxigen pe cât are nevoie, ceea ce poate duce la deteriorarea organelor și în cele din urmă chiar la moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...