INS: Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut cu 27,1%, la şapte luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în primele şapte luni ale anului, în termeni nominali faţă de perioada similară din 2021, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 27,1%, respectiv cu 26,2%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022, comparativ cu primele şapte luni din 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, a crescut, în termeni nominali, cu 27,1%, datorită rezultatelor din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+43,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+27,4%), activităţile de transporturi (+25,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,7%) şi activităţile de comunicaţii (+9,9%).

În intervalul de referinţă, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 26,2%.

Conform INS, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au scăzut în iulie cu 0,5%, ca serie brută, faţă de luna precedentă, ca urmare a activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-17%), de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-4,5%) şi de comunicaţii (-0,8%). În acelaşi timp, creşteri au înregistrat activităţile de transporturi (+5,6%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,7%).

Ca serie ajustată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-a majorat cu 1,4%, de la lună la lună.

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 32,5%, datorită rezultatelor din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+41,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+38,6%), activităţile de transporturi (+27,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+21,7%) şi din activităţile de comunicaţii (+11,0%).

Totodată, ca serie ajustată, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 32,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...