Înscrierea în creșă sau grădiniță pentru anul școlar 2024-2025, începe pe data de 27 mai

Publicat: 18 mart. 2024, 23:30, de Magda Marincovici, în Educație , ? cititori
Înscrierea în creșă sau grădiniță pentru anul școlar 2024-2025, începe pe data de 27 mai
Ligia Deca

Înscrierea în creșă sau grădiniță pentru anul școlar 2024-2025 începe pe data de 27 mai,  a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, pe Facebook.

”Am anunțat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei și a calendarului de înscrieri în creșe și grădinițe. La solicitarea partenerilor sociabili, au fost modificatre datele propuse în forma inițială a proiectului. Toate detaliile privined înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației după publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de înscriere și a calendarului”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Înscrierea în creșă și grădiniță – etapele

Astfel:

  • Între 20 și 24 – reînscrierea copiilor care frecventează creșa sau grădinița în acest an școlar;
  • Între 27 mai și 14 iunie – prima etapă de înscriere pe baza celor trei opțiuni exprimate de părinți;
  • Pe 14 iunie – afișarea listelor cu copiii înscriși și locurile libere;
  • Între 17 iunie și 5 iulie  – a doua etapă de înscriere ;
  • Între 19 și 29 august – etapa de ajustări – înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape și care nu au participat la înscriere;
  • Pe 30 august – afișarea listelor copiilor înscriși și numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

Pentru înscrierea un copil într-o creșă sau o grădiniță sunt necesare următoarele documente: copie de pe certificatul de naștere al copilului; copie de pe actele de identitate ale părinților și, după caz, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției; adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar; alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere; adeverință de la medicul de familie care atestă că acest copil este sănătos clinic; avizul epidemiologic/dovada de vaccinare conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea creșei sau grădiniței.