INSP: 49.8% din cazurile înregistrate în perioada 14 – 20 februarie, confirmate la persoane nevaccinate

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă, miercuri, că 49.8% din cazurile confirmate în perioada 14 – 20 februarie au apărut la persoane nevaccinate. De asemenea, 93.4% din decesele înregistrate de la debutul pandemiei, la persoane cu cel puţin o comorbiditate.

Potrivit INSP, în săptămâna 14 – 20 februarie 2022, 43.9% din cazuri înregistrate au fost în Bucureşti, Timiş, Cluj, Constanţa şi Ilfov.  

”49.8% din cazurile confirmate – înregistrate la nevaccinaţi. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 47% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză”, a transmis INSP. 

Totodată, specialiştii precizează că 29.2% din totalul deceselor au fost înregistrate in Bucureşti, Prahova, Bihor, Iaşi si Constanta. 

”83.7% din decesele înregistrate – la persoane nevaccinate”, a mai precizat INSP. 

De la începutul pandemiei până în prezent, 86.1% din totalul deceselor s-au înregistrat la persoane peste 60 ani, iar 54.6% din decese – la bărbaţi. 

”93.4% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a transmis INSP. 

Până marţi, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.686.089 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 104.195 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.358.958 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. De asemenea, 62.839 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...