Inspector de stat în construcții, reținut de DNA

DNA a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Florin Năforniță, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București – Ilfov.

Pentru luare de mită în vederea autorizării continuării lucrărilor la o hală, pentru trafic de influență și fals intelectual, inspector de stat în construcții a fost reținut de către procurorii DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Florin Năforniță, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București – Ilfov

Procurorii susțin că în perioada aprilie – august anul trecut, Florin Năforniță, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, direct sau prin intermediar, de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite, suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție (hală) situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu.

Mai mult, inspectorul de stat în construcții ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție.

În considerarea aceleiași influențe, Florin Năforniță ar fi pretins și foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza județului Ilfov.

În același context și în aceeași perioadă, inculpatul ar fi pretins și a primit de la aceiași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...