Șantierele din București, controlate de ITM. Neregulile găsite

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti (ITM) a controlat joi şantierele din Capitală. Au avut loc două sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit Agerpres.

Obiectivele acţiunii de control au vizat identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, dar şi modul cum sunt respectate regulile pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

„Cu ocazia verificărilor efectuate s-au constatat următoarele: 18 angajatori au fost înştiinţaţi să prezinte documente la sediul inspectoratului pentru finalizarea controalelor inţiate; desfăşurau activitate un număr de 84 de persoane ce au fost identificate pe baza de fişă de identificare prevăzută de H.G. nr. 488/2017; 15 persoane au declarat că nu au „semnat contract de muncă”; au fost dispuse două sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, se arată în comunicatul de presă.


Acţiunea s-a desfăşurat cu un total de 16 inspectori de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...