Inspectorii de la Antifraudă, sancţiuni de aproape 2 milioane lei, după controale în domeniul serviciilor de înfrumuseţare

Publicat: 11 mart. 2025, 17:32, de Ionut Jifcu, în ECONOMIE , ? cititori
Inspectorii de la Antifraudă, sancţiuni de aproape 2 milioane lei, după controale în domeniul serviciilor de înfrumuseţare

Inspectorii antifraudă ai Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au efectuat controale în sectorul serviciilor de înfrumusețare pentru a verifica respectarea legislației fiscale, aplicând sancțiuni în valoare de peste 1,76 milioane lei pentru diverse nereguli.

Potrivit unui comunicat remis de ANAF, inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au desfăşurat, în apropierea zilei de 8 Martie, acțiuni de control antifraudă la contribuabilii din domeniul serviciilor de înfrumusețare. Aceste controale au vizat verificarea aspectelor fiscale specifice acestui sector, în scopul identificării eventualelor nereguli și prevenirii evaziunii fiscale.

„Astfel, inspectorii DGAF au urmărit respectarea legislației fiscale aplicabile, cu precădere verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate, desfăşurarea unei activităţi autorizate şi verificarea legalității încadrării în muncă a personalului”, arată sursa citată.

Principalele nereguli

Inspectorii DGAF au aplicat sancțiuni de peste 1,76 milioane lei pentru nereguli fiscale descoperite în urma controalelor desfășurate la 459 persoane din domeniul serviciilor de înfrumusețare. Faptul că nu erau utilizate aparate de marcat fiscale sau lipsa POS-urilor se numără printre principalele nereguli găsite.

„În urma controalelor desfășurate, inspectorii DGAF au verificat 459 contribuabili, dintre care 258 au fost sancționați contravențional. În total, au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale, dintre care 284 amenzi şi 26 avertismente, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 1.760.586 lei.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale care reglementează utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, încălcarea normelor contabile aplicabile și nedotarea cu POS.

Acţiunile de control continuă să fie desfășurate în scopul asigurării unui climat fiscal corect și transparent, contribuind astfel la reducerea evaziunii fiscale și la protejarea concurenţei loiale în domeniul serviciilor de înfrumusetare”, a mai transmis ANAF.