Instalațiile de producție și clădirile Combinatului chimic Donau Chem din Turnu Măgurele, scoase la vânzare    

Instalațiile de producție și clădirile Combinatului chimic Donau Chem din Turnu Măgurele – județul Teleorman sunt scoase la vânzare de către lichidator la un preț de pornire de 89,4 milioane lei.

Donau Chem era una dintre cele șase unități producătoare de îngrășăminte chimice deținute de grupul InterAgro, societate patronată de omul de afaceri Ioan Niculae, aflată în insolvență de ani buni   

Sierra Quadrant organizează licitație publică la data de 7 iunie, ora 14.00, în vederea vânzării „Activului industrial Donau Chem”. Prețul de pornire la licitatie este de 89.448.120 lei fără TVA. Se aplică dispozițiile legale privind regimul tva în vigoare la data vânzării, după cum se arată în anunțul lichidatorului.

Proprietatea imobiliară este compusă din bunuri imobile constând în teren în suprafață totală de 1.433.710,00 mp, situat în loc. Turnu Măgurele, strada Portului nr.1, jud. Teleorman, pe care sunt edificate clădiri și construcții speciale ce deservesc procesului de producție sau in interiorul cărora sunt încorporate instalațiile si echipamentele tehnologice.

Bunurile mobile sunt compuse din mijloace fixe de natura echipamentelor, instalațiilor, utilajelor etc., stocuri și bunuri aflate la terți.

Instalațiile de producție constau în instalația de uree, instalația de amoniac, instalația de acid azotic, instalația de azotat de amoniu și instalația de îngrasaminte lichide, se mai prexizează în anunț. 

Informatii detaliate privind componenta activului industrial si descrierea constructiilor, a principalelor instalatii functionale si a fluxului tehnologic se regăsesc in caietul de sarcini.

Prețul de pornire la licitație este de 89,4 milioane lei, iar pentru a partica societățile interesate trebuie să depună o garanție de 8,9 milioane lei. Debitorul este societatea Ga-Pro-Co Chemicals.

InerAgro a intrat în insolvență în 2016, iar la acel moment mai deținea pe lângă Donau Chem și combinatele Viromet, Nitroporos, Amonil, Amurco și Ga Pro Co Săvinești. Toate aceste unități aveau un consum de gaze aproape 3 miliarde de metri cubi anual. Problemele InterAgro au pornit de la faptul că grupul a beneficiat ilegat de reduceri de prețuri la gaze, mai mult, patronul a ajuns și în închisoare.

Donau Chem nu mai funcționa de ani zile, iar în 2020 Niculae a anunțat că va fi repornit, însă, acest lucru nu s-a realizat din cauza unor incidente tehnice.

Grupul InterAgro a fost înfiinţat în 1994 de către omul de afaceri Ioan Niculae, devenind la un moment dat unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness-ul românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...