Instanța a admis acordul Budeanu – DNA prin care patronul Cancan își recunoaște vinovăția

Tribunalul București a admis acordul încheiat de Radu Budeanu, patronul publicațiilor Cancan, Gândul și ProSport, cu DNA, prin care acesta a recunoscut că a mituit-o pe Elena Udrea cu 3,8 milioane de dolari din partea unui om de afaceri în dosarul Hidroelectrica.

Omul de afaceri și patronul trustului de presă Gândul Radu Budeanu a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA în dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea este acuzată că a acceptat promisiunea făcută de Bogdan Buzăianu, prin intermediari, de a primi suma de cinci milioane de dolari. Aceasta ar fi urmat să intervină pe lângă factori de decizie din Ministerul Economiei şi din SC Hidroelectrica SA în sensul menținerii contractelor în condițiile inițiale.

Deja negociate, condițiile de preţ şi cantitate de energie furnizată, ar fi fost menținute identic în contractele pe care Buzăianui le încheiase până în acel moment. Radu Budeanu este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, și a recunoscut că i-a transmis Elenei Udrea cererea lui Buzăianu, apoi i-a predat acesteia 3,8 milioane euro oferitî de Buzăianu.

Conform DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie ”au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului B.R.I., sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”.

”În vara – toamna anului 2011, inculpatul i-ar fi transmis ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea dată, promisiunea unui om de afaceri de a-i oferi suma de 5.000.000 de dolari pentru ca demnitarul să-şi exercite influenţa în vederea menţinerii, în parametrii deja negociaţi (preţ şi cantitate de energie furnizată), a contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu SC Hidroelectrica SA. În acelaşi context, în perioada noiembrie 2011- februarie 2012, inculpatul B.R.I., printr-un intermediar, ar fi predat fostului ministru suma de 3.800.000 dolari, pusă la dispoziţie de omul de afaceri”, precizează DNA, consemnând starea de fapt care rezultă din acordul de recunoaştere a vinovăţiei..

În prezenţa avocatului ales, Budeanu a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală. De asemenea, este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv  doi ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei sub supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...