Insulă artificială în Marea Nordului? Este posibil

Danemarca dorește să construiască o insulă artificială în Marea Nordului, drept centru pentru energiile regenerabile. La prima vedere pare ceva imposibil de realizat, dar viitorul devine din ce în ce mai accesibil…

Potrivit ministrului danez al climei, energiei şi utilităţilor, Dan Jørgensen, insula urmează să fie ridicată la aproximativ 80 de kilometri de coastă și conectată la mai multe țări europene.

Proiectul va costa echivalentul a aproximativ 28 de miliarde de euro. Astfel, Danemarca ar putea aduce o contribuție majoră la utilizarea energiei eoliene de pe coastă.

Proiectul va costa echivalentul a aproximativ 28 de miliarde de euro

Danemarca dorește să construiască o insulă artificială în Marea Nordului, drept centru pentru energiile regenerabile. Potrivit ministrului danez al climei, energiei şi utilităţilor, Dan Jørgensen, insula urmează să fie ridicată la aproximativ 80 de kilometri de coastă și conectată la mai multe țări europene.

Proiectul va costa echivalentul a aproximativ 28 de miliarde de euro. Astfel, Danemarca ar putea aduce o contribuție majoră la utilizarea energiei eoliene de pe coastă.

Potrivit deutschlandfunk.de, inițial trei milioane de gospodării europene urmează să fie alimentate cu trei gigawați şi este posibil să se livreze până la zece gigawați. Danemarca are în prezent centrale eoliene offshore cu o capacitate de 1,7 gigawați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...